From AbundantHope.net

Gekanaliseerde berichten Anderen
Nederlands: DE GEVAREN VAN OVERBESCHERMING
By SERAPHIN BOODSCHAP 384 door ROSIE
Jun 26, 2019 - 10:56:41 AM

DE GEVAREN VAN OVERBESCHERMING

SERAPHIN BOODSCHAP 384 door ROSIE


25 juni 2019

Als je je jezelf overdreven beschermt, bewoners van de aarde, dan kom je terecht in een soort comfortabele luchtbel waarin je ervaringen - hoe prettig of vertederend ook - noodzakelijkerwijs beperkt zullen zijn. Dit betekent dat je - op emotioneel vlak - noch de diepten van wanhoop bereikt (en de uitdaging kunt aangaan om jezelf eruit te tillen), noch de hoogten van extase, en we bedoelen dit in de zin van absolute persoonlijke vervulling die op spiritueel niveau wordt bereikt, niet op het materiële vlak.

In zo'n luchtbel blijven is jezelf bedriegen, want dit is slechts één "werkelijkheid" - een werkelijkheid, die je zelf doelbewust hebt gecreëerd in overeenstemming met je behoeften, je erkende vermogens en je kijk op de wereld. Toch zijn dit geen vaste parameters. Jullie bekwaamheden en mogelijkheden zijn enorm, als jullie je denken willen uitbreiden en je toewijden aan het ware doel van je leven. Je behoeften zullen ook veranderen naarmate je niveau van spiritualiteit stijgt en je kijk op de wereld zal noodzakelijkerwijs verouderd zijn als je je beperkt tot één set ideeën, één soort vrienden, één groep informatiebronnen of één bepaalde religieuze benadering.

Deze boodschap gaat over uitbreiden, over het ontdekken van de drang om te groeien, om de luchtbel te doorbreken en talloze nieuwe horizonten te ontdekken. Het is vooral angst en luiheid die je ervan weerhouden om jezelf uit die luchtbel te verwijderen, evenals de grove misleiding dat deze luchtbel ALLES IS, en dit gecombineerd met een gebrek aan bezorgdheid voor al diegenen die zich niet conformeren aan je manier van denken, en het gebrek aan medeleven voor al diegenen die je minder belangrijk vindt dan jijzelf, maar die toch allemaal deel uitmaken van JOU EN VAN HET GEHEEL.

Afgezien van het overbeschermen van jezelf, zijn er sommigen onder u die anderen overbeschermen, die anderen proberen te beschermen tegen emotionele pijn, maar dit zal - uiteindelijk - niet succesvol zijn, want de waarheid, ondersteund door inkomende kosmische energieën, ZAL GEOPENBAARD WORDEN. Het is een tijd van grote verdeeldheid, want er zijn mensen die in staat zullen zijn om met de waarheid om te gaan en haar onder ogen te zien en te begrijpen waarom ze het niet eerder zo duidelijk zagen, en er zijn anderen die in ontkenning zullen blijven. Wat zou je gedrag nu moeten zijn ten opzichte van deze mensen? Anderen een bepaalde mening opdringen is geen optie. Echter, anderen voortdurend beschermen tegen wat "onaangenaam" is, is ook geen optie, want dit stelt hen in staat om hun naïviteit voort te zetten.

Deze schrijfster heeft onlangs overwogen om een zeer jonge vogel op te nemen die door een kat is verminkt. Hij had gebroken pootjes, nog slechts één vleugel, en was bijna totaal blind. Hoeveel van jullie hebben gebroken "vleugels en pootjes", en lijden aan een soort blindheid? Hoeveel energie of "bescherming" zou nodig zijn om hun veronderstelde geluk op een constante basis veilig te stellen? En zelfs als je je best zou doen, zouden ze dan nog steeds niet in een kooi moeten leven en regelmatig uit hun eigen uitwerpselen worden getild? Hoeveel van uw metgezellen zijn op deze manier beperkt? Is er hoop op herstel? Waar gaat u uw energie in deze zeer belangrijke periode in uw geschiedenis plaatsen? Misschien in het gezelschap van hen die nederig en leergierig zijn en de mogelijkheid hebben om te veranderen?

Er komen zoveel verschillende scenario's naar u toe in verschillende delen van de wereld dat het moeilijk is om precies te voorzien waar u persoonlijk mee te maken krijgt, maar we waarschuwen u nogmaals dat er zoveel mensen zijn die op de een of andere manier "verminkt zijn voor het leven" en voor wie een nieuw leven geschikter zou zijn. En er staat altijd een nieuw leven voor de deur, of het nu in dit leven is door een "verandering van uw gevoelsbenadering" of door een UITBREIDING VAN UW BEWUSTZIJN, of in het volgende leven in omstandigheden die "leren" op een efficientere basis mogelijk maken.

De kern van deze boodschap is dat bescherming op een bepaald moment een doel zal dienen, maar dat er een punt moet zijn waar het nodig is om "los te laten". Alle liefhebbende ouders van kinderen zullen weten waarover we het hebben.

Het zal voor velen van jullie binnenkort de tijd zijn om een stap terug te zetten en "los te laten". Wij zijn hier om u te ondersteunen in dit pijnlijke proces,


Seraphin

 


All writings by members of AbundantHope are copyrighted by
©2005-2017 AbundantHope - All rights reserved